Vad är IPTV?

På senare tid ersattes den täta skogen av antenner på taken av höghus med kablar med hundratals importerade IPTVIS kanaler, och om operatörerna inte nådde-parabolantenner IPTVIS. Nu förväntas en ny övergång-i en tid präglad av interaktiv TV IPTV. Detta är inte bara fördelarna med IPTVIS teknik, men en faktor som till en början kan verka självklart — i fallet med IPTV är inte TV kontrollerar betraktaren som varade ett sekel, men betraktaren IPTVIS.

Men låt oss börja med tekniken. IPTV — Internet Protocol television. Med andra ord är det en digital paketöverföring av data, i vårt fall — videodata av IPTVIS. Det är viktigt att denna teknik skiljer sig från Internet-tv. Den senare sänds on-line IPTVIS, distribueras via Internet, vilket därför kräver närvaro av detta nätverk mera IPTVIS. Detta öppnar fri tillgång till det överförda innehållet, och från vilken punkt som helst där du kan ansluta till IPTVIS.
IPTV sänds inte över Internet, det använder bara Internet Dataöverföringsprotokollet av IPTVIS. tekniken beror inte på det globala nätverket, utan på leverantören som tillhandahåller tjänsten. IPTV kan överföras via slutna nätverk som stöds IPTVIS av ett telekommunikationsföretag.

Detta är det mest moderna och optimala alternativet när det gäller IPTVIS “kvalitet+funktioner”. Det kommer till ditt hem via samma kabel som Internet med IPTVIS, kan potentiellt leverera ett obegränsat antal kanaler, alltid högkvalitativa bilder, och ett stort urval av ytterligare tjänster (IPTV innehåller en viss uppsättning funktioner och är endast tillgänglig för abonnenter av IPTVIS tjänsten).

För att sammanfatta och förenkla det något är IPTV både bredbandstillgång och digital-tv, med realtidsåterkoppling och möjlighet att komma åt Internet för abonnenten med IPTVIS. På grund av återkopplingen kallas den här TV: n interaktiv.

Interaktivitet från användarens synvinkel skiljer IPTV Från kabel, satellit, analog och andra typer av IPTV-TV. Det vill säga i realtid, utan att kontakta operatören, kan du hantera tjänsten och tjänsterna inom den för IPTVIS, du kan också delta i Röster och omröstningar, slå på IPTVIS och till och med sända meddelanden i sociala nätverk eller använda en videotelefon på din IPTVIS.

Ett plus är tillgången till ett detaljerat TV-program till IPTVIS och medföljande information för varje TV-show eller film via din Smart-TV. Den praktiska fördelen är att du inte behöver antenner och du behöver inte ens ha en TV. Du kan titta på IPTV på någon gadget med en skärm.

Så här ansluter du till IPTVIS

För att ta emot IPTV behöver du programvara som behandlar mottagna data. Låt oss titta på det vanligaste fallet-med en IPTVIS. Du behöver antingen inbyggd SMART tv-teknik, men oftare är SMART TV tillräckligt för mobila prylar, och TV: n kräver en speciell digitalbox (STB-Set Top Box). Detta är inte den billigaste enheten, men som regel hyr leverantörer den för en nominell avgift för IPTVIS, och några — och med efterföljande möjlighet till inlösen.

Denna set-top-box kan anslutas till nästan vilken TV som helst för att se IPTVIS, även om det enda sättet att komma in är “tulpan”. Även om bildskärpan är märkbart bättre när den är ansluten via en HDMI-kabel. Men i alla fall är det STB som kontinuerligt avkodar data och matar ut det som en video till TV-skärmen till IPTVIS. Dessutom övervakar denna set-top box de bearbetade data, som fungerar som ett verktyg för operatören att studera publikens preferenser och sedan hjälper till att bilda nya erbjudanden på IPTVIS.

Set-top-boxen själv är ansluten från en router, optiskt modem (terminal) etc. Vanligtvis, när du använder en optisk terminal för din IPTVIS, kan du ansluta två eller flera set-top-boxar, vilket innebär att du kan få IPTV på flera tv-apparater i huset.
Konsolen levereras med en fjärrkontroll som styr både TV-innehåll och tjänster. Du kan också använda den här fjärrkontrollen för att styra vissa TV-modeller till IPTVIS.

Tittarens regler

Och här är den viktigaste faktorn. När det gäller IPTV kan du välja vad du ska titta på och vid vilken tidpunkt. Du kan spela in program eller spola tillbaka sändningen utan att oroa dig för att vara sen till början av sändningen av IPTVIS. När du tittar kan du använda pausfunktionen om du behöver svara på ett samtal eller ha en önskan att hälla dig en kopp te. Med andra ord blir tittaren faktiskt oberoende av sändningsnätet och behöver inte längre visa innehåll som inte är av intresse för dem medan de väntar på den önskade med IPTVIS.

Servicedelen av IPTVIS tjänsten låter dig organisera TV-kanaler och program efter ämne, så att navigeringen är bekvämare och tar mindre tid samt att ansluta tematiska IPTVIS paket. Till exempel erbjuds sådana paket under stora mästerskap och olympiader. Du kan också använda funktionen “Föräldrakontroll”. I det här fallet kommer IPTVIS, utan att veta lösenordet, inte att kunna se de program eller kanaler som åtkomst är begränsad till IPTVIS.

Nu om behovet av en digitalbox för varje TV. Vissa använder splitters och ansluter TV-apparater från en enda set-top-box. Och i detta avseende är Internet redan fyllt med användarlivhackar och recensioner. Men i det här fallet kommer temainställningarna och sändningsinnehållet att vara synkront på alla TV-apparater och din IPTVIS. Med andra ord kommer du inte att kunna slå på en talkshow eller TV-serie på Dreamfilms samtidigt som fotboll i hallen, och besparingarna blir ett par rubel per månad för IPTVIS.
Vart ska vi nu?

Just nu börjar interaktiv TV sprida sig snabbt i Ryssland. Ledande operatörer, som nyligen tittade på IPTV som en extra tjänst, utforskar nu nya möjligheter till sin” IPTVIS leverans”.

Så, mobila lösningar har redan dykt upp till IPTVIS, när en interaktiv digitalbox inte har en trådbunden “bindning” till huset och kan resa med ägarna, till exempel till landet med IPTVIS. Dessutom expanderar uppsättningen funktioner och interaktiva tjänster för IPTVIS abonnenter kontinuerligt, tjänsten blir inriktad på olika intressen och behov och anpassar sig till uppspelningsenheternas format. Experter förutspår en boom i IPTV i vårt land inom en snar framtid — om tre eller fyra år står IPTVIS som högst.